Visit us!

Ik sta op het punt mijn droom breeder te delen. Uit behoefte en noodzaak!

Vooropgesteld was het mijn wens een omgeving te creëren waar aandacht voor natuur -ook eigen- geobserveerd en in balans gebracht kon worden.

De oude boerderij is gerenoveerd en biedt plaats aan 6 personen. Land ca. 7500 m2 heeft meer dan 100 olijfbomen, veel fruit- en prima gezond land voor groenten.
De eigenaar wees 5 jaar geleden een plek op het land met de opmerking ‘oh daar staat ook nog een ruïne, die hoort er ook bij’. Daar heb ik afgelopen twee jaar aan gebouwd en ’t-is nu ‘n casita’. Een prachtig romantische boerderijtje met slaap en woonkamer, keuken, sanitair, tuintje en adembenemend uitzicht. Je kunt hier werken, wandelen, zwemmen kanovaren met prachtige steden en strand op reisafstand.

Wil je verblijven op Quinta da Dansa? 

  • Dat is mogelijk voor wie vakantie wil vieren tegen dagvergoeding, minimaal 5 dagen aaneen.
  • Dat kan ook wanneer je minimaal 4 uur per dag echt wil klussen en bijdragen gedurende je verblijf.
  • Of stel je een week voor op ’t landgoed bij interesse om aan een dergelijk avontuur te beginnen?
  • Een meditatie retraite van 10 dagen in de casita, met 2 maaltijden bereid & geleverd.
  • Verblijf in de casita voor een week, maand, om te werken aan jezelf of een creatief proces.
  • Met de camper staan op een speciale daarvoor gemaakte camperplek. 

Wanneer de bedoeling van je verblijf duidelijk is en helder is welke talenten je hebt en in kunt zetten of niet ‘bij gekozen vakantie’, kunnen we een pakket uitwerken waar beide partijen blij van worden.

Werken? Na 5 jaar renoveren liggen nog steeds een paar klussen om te worden afgerond. Kun je echt bouwen, ben je loodgieter of elektricien, metselaar, stukadoor, tuinvrouw of man? Be my guest. We kunnen bv. ook 2 dagen knallen en de gast kan verder 4-dagen vakantie vieren. In de balans van ’n vergoeding.    

Vakantie, verblijf tegen fijne Portugese tarieven, minimaal 5 dagen bij 2 personen, bewegen mee met zomer winter vakantie etc.. We hebben een kano voor 2 personen en de Zezȇre rivier is dicht bij. Wandelpaden ten overvloede. Cultuur, all over in Tomar, Coimbra en meer steden op reisafstand. Ben je alleen en verantwoordelijk genoeg dan heb ik een prachtige krachtige elektrische fiets die per dag gehuurd kan worden.

Wil je ook aan zo’n avontuur beginnen? Toen ik hier aan begon dook ik in het diepe! Was redelijk handig maar moest nog echt leren bouwen & renoveren, wat mag wel wat mag niet zonder vergunning? De voor handen zijnde materialen en dan met oog voor functionaliteit en detail van het oude? Wanneer maak je optimaal gebruik van de bestaande elementen seizoenen & tradities op de farm? Welk gereedschap is echt handig, inkopen, opslaan, planning, veiligheid en handigheid? Het land en de tuin, (on)kruid, wat groeit wat niet en wanneer, dieren & ongedierte? Wat past bij je behoefte, moet je in het oog houden? Reizen & leven, scholen (bij kinderen)? Nood je wens klein- of grootland? Veel geleerd op het Portugese platteland en daarbij behorende haken en ogen. Hout natuurlijk in de winter ook zinvol fikkie stoken. We kunnen zelfs samen op huizenjacht. Prijsindicatie, 2 pers incl. 2 maaltijden per dag (ontbijt & diner excl. uiteten) een volle week werk vergoeding in samenspraak.  

Werk aan jezelf of een creatief proces; Portugal is in al zijn eenvoud daarvoor een geschikte plek. De casita biedt privacy en een ’touch’ van het echte Portugese leven, tis eenvoud die siert.  

Bij verslaving: voor wie in ’n tomeloos verlangen naar alcohol en excessief druggebruik zit! Been there done that! Wanneer je verslavingen herkent & wil tackelen, zeg ‘een leven los daarvan wil omarmen’ lees ik dat graag vooraf. Ook daarvoor heb ik een strikt edoch inspirerend programma. Vooropgesteld; jij moet het willen en doen, wij hebben Quinta da Dansa & wat tools. Voor beide partijen een intensieve reis om te volgen maar ’t betaalt zich terug. 

Wij hebben aardig wat fijns te bieden op basis van delen (fin. vergoeding, arbeid, creativiteit of activiteit)  

Interesse? Neem dan contact op voor meer details!

info via pm, hansvanetten@gmail.com 

Social media wil ik vrij houden van mijn leven hier en nu

Mooie dag maar weer Hans