Bio

Wil je weten hoe ik hier ben gekomen? 

Hans van Hans
Na een prachtig vrij leven besloot ik 5 jaar geleden het roer om te gooien. Ik begon meer en meer te vervreemden van het leven in Holland, de waarden & hectiek die ik altijd koesterde ervoer ik als verhard & verdroeg ik niet meer.

De weg daar naartoe.. vanaf de geboorte (’03) van onze dochter dook ik de diepte in. Meteen na de geboorte hield ik haar vast en werd in mijn hart geraakt! Mijn vrijgezellige leven stond op zijn kop.

De eerste 5 jaar van haar leven besloten wij -met Wendie mij ex partner- zoveel mogelijk te reizen, zomers op een 16 meter mijnenveger uit het Duitse leger waarin tot 1950 de mijnen moesten worden opgeruimd. Ons  schip had het overleeft, was door het zgn. Marshallplan gered. What a joke!

Na een prachtig avontuurlijke reis verkochten wij het schip in Frankrijk, in Nancy, hoogtepunt van art nouveau. Wil je dat reisverslag lezen? http://www.go-art.nl/blueangel/

In de winter reisden we naar het verre oosten, steeds 6 maanden. Het huis was verhuurd. Prachtige tijden maar die veranderde bij schoolgang van onze dochter. Uitstekende school maar het Nederlandse schoolsysteem is niet ingericht voor kinderen meer leerproblemen, onze dochter was zwaar dyslectisch. Alle zeilen bij en prachtige tijd gehad als zorg-ouder en niet in de laatste plaats alle schoolreisjes, -feesten en partijen. Ze is prima terecht gekomen trouwens! 

In 2010 besloot ik mij voor ’n eerste vipassana 10 daagse bij de school van Goenka J. in te schrijven. Lichaam en geest verbinden dmv mediteren met de status van een soort monnik. Diep gegaan een helletocht, tijdens en ook daarbuiten, maar uiteindelijk werd het leven steeds lichter. Wat een veranderingen dat heeft gebracht, zeer dankbaar voor! Na alle cursuservaringen beoefen ik nog steeds die techniek.

In 2017 werd ik na maanden zoeken opgejaagd in door Portugal geteisterde bosbranden en uiteindelijk in een geheel andere vallei verliefd op deze boerderij. Kocht Quinta da Dansa met geleend geld. Mijn moeder droeg mij op het hart iets zinvols te doen met ‘het geld’! Ik had in mijn leven meestal mijn verdiensten omgezet in reizen en ervaringen… echte ervaringen! Totaal onbekend met schulden wist ik dat er een kleine erfenis aankwam waarvan ik een boerderij in Zuid Europa kon kopen en meteen alles kon afbetalen. Moeder Ans haar wens is vervuld.

Afgelopen 5 jaar heb ik gerenoveerd gebouwd aangelegd, verzorgd en in mijn vrije tijd super genoten van gastvrijheid, cultuur & natuur. Vrienden mogen ontvangen en mijzelf gelaafd aan hulp op alle gebied.

Mooie dag maar weer Hans